Houten huizen

Houten huizen opgebouwd met ronde logs.Onze loghuizen, ook wel loghomes genoemd worden opgebouwd uit ronde boomstammen. De maten variëren van 18cm tot 40cm machinaal bewerkt. Maar ook kunnen wij u met de handgeschilde stammen leveren. Bij deze bouw wordt gewerkt met een gemiddelde diameter omdat de stammen taps lopen. Deze diameter kan bijv. zijn een log van 6 meter die begint bij bijv. 30cm en eindigt bij 45cm. Dit is afhankelijk van de log die gebruikt wordt. Deze bouwstijl geeft een zeer robuust uiterlijk. Beide hebben zo hun eigen specifieke kenmerken.


Bij de machinale bewerking zijn alle logs in een wand van gelijke diameter. Hierdoor verkrijgt men rechte wanden en is het makkelijker om logs, indien nodig, uit te wisselen. Want als de maten bekend zijn is het niet moeilijk om een zelfde log na te maken.


Bij het verwerken van logs met de hand blijft een loghuis een natuurlijk geheel. De logs worden met de hand geschild waardoor het karakter van het hout bloot gelegd wordt. U ziet het karakter van de logs terug in het uiterlijk. Dit blijft ook gehandhaafd na het beitsen. De structuur blijft zichtbaar. Elke log, elke verbinding wordt vakkundig bewerkt en met evenveel passie pas gemaakt op de onderliggende logs. Daar dit een proces arbeidsintensief is zal u dat ook vertaald zien in de prijs. Maar u heeft dan wel een zeer uniek huis.Geen enkele verbinding is namelijk gelijk. Elk onderdeel is passend gemaakt op de volgende en daardoor uniek.
 


Loghuizen hebben dus een andere bouwstijl dan skeletbouw. Dit verschil kunt u ook terugzien in de aanduidingen massiefbouw en skeletbouw. De woorden spreken voor zich. Houtskeletbouw is een zeer gangbare techniek voor houten woningen en de keuze in bouwvariaties is ook enorm. Skeletbouw heeft als nadeel tov massiefbouw dat het weinig massa heeft waardoor er geen goede energieopslag plaats heeft. Skeletbouw is een skeletframe van balken met isolatie ertussen met een buiten en binnenafwerking. Massiefbouw is massieve logs gestapeld waardoor er een zeer stabiele constructie ontstaat.


Aangezien we in Nederland met het bouwbesluit te maken hebben is het voor een woonhuis niet altijd makkelijk om deze op te trekken uit rondstam. Als mogelijkheid kan er dan bijv. gewerkt worden met een binnenwand welke afgewerkt wordt met schijnlogs. Hierdoor is een hogere en vaak vereiste isolatiewaarde te halen. Schijnlogs kunt u in elke vorm en maat krijgen die u maar wenst. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.
Met een loghuis woont u in een uniek huis. Indien u meer informatie wenst aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een houten huis is goed voor uw portemonnee, goed voor uw gezondheid en een houten huis is duurzaam.