De keuze voor een log huis

Waarom een loghuis

Een goede reden om te kiezen voor een loghuis is het gezonde leefklimaat. Een houten huis is voor de gezondheid beter dan andere typen huizen. Dit heeft o.a. te maken doordat het hout een goed isolerend en vochtregulerend vermogen heeft.

Het verschil in bouwen tov andere soorten houten huizen is de opbouw met boomstammen. Waar andere houten huizen zijn opgebouwd uit meerdere delen (afwerking buitenzijde, folie’s, skeletframe, isolatie, afwerking binnenzijde etc) zijn loghuizen opgebouwd uit bewerkte boomstammen al dan niet onderling afgedicht met isolatie. \ Ook de uitstraling van een loghuis kan een doorslaggevende reden zijn. De uitstraling is zeer unieke en robuust. U heeft met een loghuis wel iets aparts.

Ook de sfeer is ongekend. Het is wat dat betreft heerlijk vertoeven in een loghuis. Daar komt bij dat een loghuis zeker niet duurder is dan een huis uit baksteen. Natuurlijk, u kunt het net zo duur maken als u zelf wilt maar dat is aan u. Ook is hout zeer flexibel in die zin dat eigenlijk is alles wel te bouwen. Er zijn weinig beperkingen voor wat de uitvoering betreft. U kunt uw creativiteit absoluut kwijt in een loghuis. Behalve dat loghuizen duurzaam zijn, zijn ze ook energiezuinig. Dit kan wel oplopen tot 30-40% tov een traditioneel stenen huis. U kunt de isolatiewaarde natuurlijk wel verhogen. Mocht u daar meer van willen weten dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

De houten muren van logs hebben een grote warmtecapaciteit. Het gevolg of voordeel hiervan is dat de temperatuur binnen in het huis nooit snel zal stijgen of dalen. Dat gebeurt op een zeer langzame wijze. Hierdoor is het in een loghuis zomers ook heerlijk koel en in de winter lekker behaaglijk.

Een ander voordeel van loghuizen is het feit dat in dit type huizen de luchtstroom binnen de normale waarden blijft door het gebruik van natuurlijke materialen. Hierdoor voorkomt met statische elektriciteit en zwevend stof. Voor astmatische patiënten is het daarom juist voor hen zeer aangenaam leven in een houten huis.

Kortom, redenen te over om te kiezen voor een loghuis.