Gezondheid

Een loghuis is nooit koud


Als er binnen in een huis een vochtig klimaat is, door wat voor reden dan ook, dan voelt een mens zich vaak al snel niet prettig. De oorzaak van het zich niet prettig voelen is gelegen in het feit dat men zijn eigen lichaamswarmte snel verliest. Bij houten huizen, en zeker bij loghuizen met een redelijke diameter, is hier nauwelijks prima van. Dit komt omdat hout een regulerende werking heeft en ademt. Het gevolg is een aangenaam binnenklimaat in uw houten huis/loghuis.


Een loghuis is rustgevendUit onderzoek blijkt dat mensen het wonen in een houten huis/ loghuis als zeer rustgevend ervaren.
Dit omdat de mens zich constant in een natuurlijke en rustgevende situatie bevind. Als er daarbij ook nog eens sprake is van een zeer aangenaam klimaat dan zal men het wonen natuurlijk als zeer prettig maar ook als zeer rustgevend ervaren. Het wonen in een houten huis is goed voor lichaam en geest.
Een loghuis fungeert als een luchtvochtigheidregelaar.Als in een houten huis/loghuis de luchtvochtigheid hoger is dan wordt het teveel aan vocht geabsorbeerd door het hout. Evenzo geldt dat als de luchtvochtigheid lager is dan zal het hout vocht afgeven aan de ruimte. Door deze vochtregulerende werking ontstaat er een gelijkmatig luchtvochtigheidklimaat in het houten huis/loghuis dankzij de hygroscopische werking van het hout/logs.


De vochtregulering is een zeer belangrijke factor voor de gezondheid. Is een omgeving te droog dan kan dit leiden tot diverse klachten maar evengoed zal ook een te vochtige omgeving leiden tot klachten. Het blijkt dat in noordelijke landen er juist veel minder reuma is terwijl het daar juist veel kouder is. Maar veel mensen wonen daar in houten huizen met een gezond leefklimaat.

Kortom, wonen in een houten huis is zo gek nog niet. Zeker niet voor uw gezondheid.