Informatie houtbouw

Wat kan Ro-home voor u betekenen?

Het feit dat u Ro-home gevonden heeft kan betekenen dat u op zoek bent naar een bijzonder houten huis, bijv. een loghuis, houten chalet of blokhut/tuinhuis in de vorm van houtstapelbouw/logbouw of in de vorm van houtskeletbouw. In dat geval raden wij u aan de inhoud van deze website van Ro-home eens rustig door te lezen.

Qua bouwstijl kunnen wij u een aantal varianten aanbieden van houtbouw welke onderverdeeld zijn in houtstapelbouw en houtskeletbouw.

Ro-home – Houtstapelbouw


Houtstapelbouw - Met de vakkundige hand bewerkte rondstammen. Dit geeft aan loghuizen/blokhuizen, houten chalets of blokhutten/tuinhuizen robuuste en natuurlijke uitstraling.

Houtstapelbouw - Machinaal bewerkte rondstammen (eventueel gelamineerd). Dit geeft de loghuizen/blokhuizen, houten chalets of blokhutten/tuinhuizen een wat strakker uiterlijk en de wanden zijn in dit geval ook netjes recht.

Ro-home – Houtskeletbouw


Houtskeletbouw - Dit zijn machinaal bewerkte, veelal rechte, balken (eventueel gelamineerd) met enkele of dubbele messing/groef die tegen een skelet aan worden gebouwd.

Houtskeletbouw - Voor toepassing van loghuizen/blokhuizen of houten chalets is dit een ideale oplossing vanwege de mogelijkheid van goede isolatie tussen het skelet in. De buiten-zichtzijde en de binnen-zichtzijde kunnen zowel vlak als gebogen worden uitgevoerd. In geval van gebogen vlakken spreken we ook wel schijnlogs of logsiding. Met deze bouwwijze is een hoge RC-waarde te behalen vanwege het isolatiemateriaal dat aangebracht wordt tussen het skelet.

Houten huis - Mocht u zelf al een idee/voorbeeld hebben van bijvoorbeeld een loghuis, houten chalet of blokhut/tuinhuis dan kunnen wij voor u ook het project uitwerken in een 3D-programma. Uw toekomstige loghuis, houten chalet of blokhut/tuinhuis kunt u dan van alle kanten bekijken. Ook kunnen wij constructietechnische berekeningen uitvoeren om te kijken of uw idee van een loghuis, houten chalet of blokhut/tuinhuis haalbaar is en waar nodig wat aanpassen zodat het alsnog uitgevoerd kan worden. De vorm van houtbouw biedt u echter talloze mogelijkheden.

Houten huis - Wij hebben dan ook direct contact met de fabriek. Daarbij bieden wij u de mogelijkheid om een eventueel project live te volgen via de webcam. U kunt dan stap voor stap de opbouw van uw loghuis, houten chalet of blokhut/tuinhuis volgen.

Houten huis - Door jarenlange ervaring in Finland binnen ons bedrijf staan wij garant voor een goede kwaliteit, vakmanschap en service.

Houten huis - Bent u op zoek naar een natuurlijk materiaal dat zowel milieuvriendelijk als bestendig is? Dan is houtbouw de ideale oplossing voor u! Hoewel de meeste huizen van steen zijn is het nog niet zo heel lang geleden dat hout het belangrijkste materiaal was voor woningbouw. Als u nog steeds twijfelt? Bekijk dan eens deze lijst met argumenten...

Een aantal harde feiten voor houtbouw/logbouw

--> Loghuizen/blokhuizen zijn een niet te evenaren aspect
--> Loghuizen/blokhuizen ziijn stevig en duurzaam
--> Loghuizen/blokhuizen zijn qua bouwstijl een snelle uitvoering
--> Loghuizen/blokhuizen hebben uitzonderlijke thermische parameters
--> Loghuizen/blokhuizen hebben een laag energieverbruik
--> Loghuizen/blokhuizen zijn geluidsdempend
--> Loghuizen/blokhuizen zijn aardschokbestendig
--> Loghuizen/blokhuizen zijn natuurlijk en milieuvriendelijk
--> Loghuizen/blokhuizen zijn comfortabel om in te wonen
--> Loghuizen/blokhuizen absorberen de luchtvochtigheid waardoor er een evenwicht en gunstig binnenklimaat ontstaat.

Leest u daarom op uw gemak de andere onderwerpen eens door. Misschien worden er wel vragen beantwoord of vooroordelen weggenomen. Het kan ook zijn dat het vragen oproept. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij doen dan ons best om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.